Den bagte pastaret

Ingredienser:      

Kødsauce:    
450 g hakket magert lammekød (Der kan bruges oksekød for det hele)  
450 g magert hakket oksekød    
1 pakke bacon skiver, meget fint hakket    
2 store løg, meget fint hakket    
1 dåse hakkede tomater    
2 håndfulde frisk basilikum, finthakket    
2 eller 3 røde chilier finthakket   
250 ml soltørrede tomater i olivenolie, hakket (NB: gem olie)    
friskkværnet sort peber    
1 tsk havsalt    
1/2 tsk cayennepeber peber    
1 tsk hot paprika    
1 spsk tomatpuré      

Pasta:    
225 g kogte Penne pasta (makaroni virker lige så godt)     

Topping:    
Generøs portion (4-6 håndfulde) revet mozarella ost. Generøs portion (2-3 håndfulde) kvalitet parmesan  

Til 4 personer:     

Sådan gør du:
Bages 230 grader C forvarmet ovn. I en stor gryde (med låg) tag 3 spsk olivenolie (gemt fra de soltørrede tomater). Brun det hakkede lammekød og oksekød, løg, bacon og peberfrugt indtil kødet er brunt og løg bløde. Dræn overskydende fedt hvis det er nødvendigt. Tilsæt soltørrede tomater, krydderier og 3/4 af basilikum. Brun af og sauter 3 minutter under jævnlig omrøring. Tilføj hakkede tomater og tomatpure. Fyld en tomat dåse med vand og tilsæt til saucen. Lad det simre i 45-60 minutter, indtil tomatsovsen er en tyktflydende konsistens. Smag til og juster om nødvendigt med salt og peber. Opdel saucen i 5 portioner. Brug en portion ud og frys resten ned til senere brug.