Chokoladekage – Let

chocolate_cake

Ingredienser:

Til kagen
225g mel
350g sukker
85g kakao
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. natron
2 æg
250 ml mælk
125 ml vegetabilsk olie
2 tsk. vanilje ekstrakt
250 ml kogende vand

Til glasuren

200 g mørk chokolade 70 %
200 ml piskefløde

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader. Smør to springforme på ca. 20 cm.
Kagen: Kom alle ingredienserne undtaget det kogende vand i en skål og rør indtil en glat og ensartet masse. Kom det kogende vand i dejen lidt af gangen indtil dejen er glat og blød.
Dejen er meget tynd nu. Del den i to portioner og kom i de to forme. Bag dem i ca. 25-35 min. Indtil toppen er fast at røre ved og en strikkepind kommer ren op. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle helt inden du tager dem ud af formene.

Til glasuren: Opvarm chokoladen og fløden meget langsomt og forsigtigt, når chokoladen er smeltet tages den af varmen og massen piskes indtil den er blød, blank og tykner. Sæt den til side og lad den afkøle i 1-2 timer. eller indtil den er så tyk at den kan bredes ud over kagerne uden at løbe af.
Kagerne tages meget forsigtigt ud af formene efter at der er kørt rundt langs med kanten med en kniv for at løsne dem.
Når kagen skal samles kommer der glasur på den ene bund og den anden ligges oven på og hele kagen smøres med den resterende glasur.