Chokoladekage – i brødform

chocolate-loaf

Ingredienser:

110g smør ved rumtemperatur
280g sukker
3/4 tsk. salt
2 tsk. vanilje extract
1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. nesskaffe pulver for at fremhæve kakao smagen
60g kakao
3 store æg
150g mel
1,5 dl mælk

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader. Smør en brødform. I en skål blandes smør, sukker, salt, vanilje bagepulver, nesskaffekakao til en sandet klumpet blanding. Kom æggene i et af gangen imens der blandes. Sørg for at skrabe siderne i skålen ned i blandingen. Kom halvdelen af melet i blandingen og bland langsomt og grundigt. Kom mælken i og bland grundigt.
Kom resten af melet i og bland grundigt.
Kom dejen i den smurte form og bag den i ca. 60 – 70 min. eller indtil en strikkepind kommer ren op. Efter nogle minutter Løsnes kagen fra formen og kommes ud på en rist til afkøling.
Giver 12 – 18 skiver.

Tip: Denne her kunne snildt bruges til grillet kage – se grill opskirfter.