Chokoladekage – Gateau Marcel
Ingredienser:
175 g god mørk chokolade 70 %
175 g smør
175 g sukker
3,5 bæger pasteuriserede æggeblommer (Eller blommer fra 7 friske æg)
3 bæger pasteuriserede æggehvider (Eller hvider fra 4½ friske æg)
blødt smør, (Til at smøre formen med)
sukker, (Til at drysse formen med)
20 g kakao
Sådan gør du:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Bland 120 g af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret lidt af lidt undervejs.
Vend forsigtigt chokolade blandingen op i skålen med de piskede æggeblommer.
Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en ensartet masse.
Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af.
Brug en springform på ca. 22 cm, brug ikke en for stor form da lagene så bliver alt for tynde.
Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt. Hæld halvdelen af moussen op i formen, jævn dejen godt ud og sørg for den er jævn eller trukket ganske lidt op ad kanterne så du får en kant, at jævne resten af dejen op ad efter bagningen. Bag så kagen ved 175° i ca. 30 min.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
Tag kagen ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af til sidst i køleskabet.
Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over.
Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv.
Sigt kakao over din Chokoladekage – Gateau Marcel, og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.
Server eventuelt med en god fed vaniljeis eller hindbær.