Portion: stor springform
Ingredienser:
5 æggeblommer
200 g. flormelis
100 g. smeltet mørk chokolade
100 g. fint malede mandler
100 g. fint malede valnøddder
5 stift piskede æggehvider
sigtet flormelis
Sådan gør du:
Æggeblommer piskes skummende med flormelisen, derefter røres chokoladen i sammen med alle nødderne. Derefter vendes de stift piskede hvider i. det hele fyldes i en smurt springform og bages ved 175 grader i ca. 40 min. Til den er fast midt i ovnen.
Serveres med softice, rørt vanille is. Eventuelt med div. bær til.
Er læst 17208 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Den kan bages flere dage i forvejen. Jeg plejer at drysse flormelis over men det skal bare være i sidste øjeblik. Den bliver kun bedre af at stå en dag.
Engel
Ja det er jo spøgsmålet originalt er den til 8-10 personer men oplevelsen er at det aldrig lykkes at strække den så vidt.
Så det skal du gøre op med dig selv Nytårsaften er man formentligt jo fodret godt af før desserten. Men jeg havde lavet to og gemt resterne til dagene efter 🙂
Jeg skal holde nytår for 13-15 mennesker i år, hvor mange personer er denne kage til?
Den er bare for god og sammen med Yoghurt isen kan den ikke være andet end en succes. Og kagen holder rigtigt fint et par dage. Men det er jo kun hvis man ikke kommer til at spise den.
Bagte denne kage da vi skulle ha gæster, serverede den sammen med din yoghurt is i en chokoladeskål og med frisk frugt. Det var en dessert tallerken som virkelig gav top point 😛
Tak for dit hurtige svar. Jeg skal bruge den på søndag, men vil gerne bage den inden – jeg er ikke i tvivl om, at den nok skal blive spist i en fart ;o) Vil bare være sikker da jeg får en del gæster…
“Hej Gitte
Jeg må ærligt indrømme at jeg har ikke været ude for at den holdt så længe. Men vil tro den kunne, da mandlerne jo ikke ligefrem gør den tør. Den holder tilgengæld ret længe i en plastikpose. Jeg har haft den stående i op til en lille uge i et køligt skab i en pose eller også i et køleskab der ikke er for koldt.
Engel
Vil bare lige høre om kagen er egnet til frysning?
🙂 Den her er simpelthen så let og bage samtidigt med at den er rigtigt god.
Den skal forsigtigt ud af ovnen og køle af ellers falder den for meget sammen. “