Carnitas – Mexicansk pulled pork
Ingredienser:
3-4 kg svinekød nakkekam
2 spsk olivenolie
salt
peber
1 stort løg i kvarte, eller to små
3 fed hvidløg
2 store appelsiner
1 lime
2,5 dl. kylling bouillon
1 spsk. knust chilipulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
1 laurbærblad
1 rød peber
2-3 springløg
Sådan gør du:
Skær nakkekammen i store bidder (ca. 8×8 cm). Krydr med rigeligt salt og peber.
Opvarm en stor pande og tilsæt olivenolie. Brun svinekødet i små portioner.
Brug en grøntsagsskræller til at skære 4-5 striber skorpe af appelsinerne og 3 strimler af lime. Pres saften fra appelsinerne og limen.
Anbring svinekød, citrusjuice, skræl og krydderier i en slowcooker med kyllinge bouillon og løg.
Kog på højt i 4-5 timer eller lavt i 8 timer, i din slowcooker, indtil svinekødet er mørt. Kasser laurbærbladet.
Kan også laves i stegeso ved 125 grader i 4-6 timer, indtil meget mørt.
Tænd ovnen på grill. Træk svinekødet i store bidder, og læg det i et enkelt lag på en stor plade. Dryp en lille smule juice over. Kom en fint hakket rød peber over sammen med dine hakkede springløg. Grill 4-5 minutter, eller indtil toppene er sprøde.
Vend kødet om, og tilsæt en smule mere juice fra slowcookeren. Grill igen 4-5 til toppene bliver sprøde.
Ske resten af juicen fra slowcookeren over kødet.
Server i tortillas eller tacoskaller med dit yndlings grønt.
Opskriften i ren tekst.
Sådan gør du:
Skær nakkekammen i store bidder (ca. 8×8 cm). Krydr med rigeligt salt og peber.
Opvarm en stor pande og tilsæt olivenolie. Brun svinekødet i små portioner.
Brug en grøntsagsskræller til at skære 4-5 striber skorpe af appelsinerne og 3 strimler af lime. Pres saften fra appelsinerne og limen.
Anbring svinekød, citrusjuice, skræl og krydderier i en slowcooker med kyllinge bouillon og løg.
Kog på højt i 4-5 timer eller lavt i 8 timer, i din slowcooker, indtil svinekødet er mørt. Kasser laurbærbladet.
Kan også laves i stegeso ved 125 grader i 4-6 timer, indtil meget mørt.
Tænd ovnen på grill. Træk svinekødet i store bidder, og læg det i et enkelt lag på en stor plade. Dryp en lille smule juice over. Kom en fint hakket rød peber over sammen med dine hakkede springløg. Grill 4-5 minutter, eller indtil toppene er sprøde.
Vend kødet om, og tilsæt en smule mere juice fra slowcookeren. Grill igen 4-5 til toppene bliver sprøde.
Ske resten af juicen fra slowcookeren over kødet.
Server i tortillas eller tacoskaller med dit yndlings grønt.