Kylling – Caribisk frikasse

Portion: 4

Ingredienser:

Lår og overlår af 1 stor kylling
1/2 dl appelsinsaft
1/2 dl limesaft
4 fed finthakket hvidløg
1 finthakket rød chili
2 tsk friskkværnet sort peber
2 spsk olivenolie
2 løg i store tern (200 g)
1 grøn peberfrugt i store tern (125 g)
2 stænger bladselleri i skiver (60 g)
1/2 kg kartofler i store tern
400 g flåede hakkede tomater
2 dl hvidvin eller tør vermouth
1 kvist timian
1 laurbærblad
skal af 1/4 appelsin
2 spsk kapers
50 grønne oliven med sten
1 dl rosiner
Fintsnittet bredbladet persille

Sådan gør du:
Del kyllingen i lår og overlår og fjern skindet. Rør en marinade af appelsin- og limesaft med hvidløg, chili, sort peber og 1 1/2 tsk salt. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst et par timer ved stuetemperatur eller 6-8 timer i køleskabet. Dup kyllingestykkerne tørre, gem marinaden. Steg kyllingestykkerne i olien i en stor stegegryde til de er pænt gyldne på alle sider. Tag dem op og tilsæt løg, peberfrugt og bladselleri og sauter grønsagerne til løgene er klare. Vend kartofler og tomater i og lad det småkoge 5 min. Tilsæt vin, timian, laurbær, appelsinskal, kapers, oliven og rosiner. Læg kyllingestykker ovenpå, hæld marinaden over og lad retten simre under låg til kyllingestykker og kartofler er møre, ca. 35 min. Smag til med salt, peber og evt. frisk appelsin- eller limesaft og lidt rørsukker. Server med masser af persille.

Grønsager pr. person: 250 g

Sæson: Sommer, efterår

Tilberedningstid: 60 min. eller mere