Bortsch

Ingredienser:

300 g oksebov
4-5 rå rødbeder
150 g hvidkål
1 gulerod
½ selleri
1-2 løg
1 porre
lidt smør
70 g koncentreret tomatpuré
1½ l vand
bouillonterning
5 hele peberkorn
1 lauerbærblad
salt
Visk: 1 bundt persille timian citronmelisse
3 spsk. eddike

Sådan gør du:
Okseboven sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Koger 2-3 timer til kødet er mørt. Rødbeder, hvidkål, gulerød, selleri, løg og porre snittes fint. Svitses i lidt smør eller olie. Tomatpuré, oksebov, kogevand, ekstra vand og bouillon terning, salt, peberkorn, laurbærblad og visk tilsættes. Alt småkoges i ca ½ time, til grønsagerne er møre. Kødet fiskes op og skæres i mindre stykker, kan lægges tilbage i suppen eller fordeles på hver tallerken. Suppen smages til med eddike.
Serveres med creme fraîche og godt brød.