Kylling – Bornholmerhane i estragonsauce
Portioner: 6
Ingredienser:
1 stor bornholmerhane
1 gulerod
2 små løg
krydderurtebuket – timian, persille, løvstikke..
salt og peberkorn
1 spsk. hønsebouillon
Sauce:
25 g. smør
2 spsk. mel
4 – 5 dl. siet suppe
½ dl. fløde
1 spsk. hakket estragon
citronsaft
Tilbehør:
letkogte gulerødder og pasta.
Sådan gør du:
Tør hanen godt ind- og udvendigt. Kom den i en stor gryde med koldt vand, der lige dækker. Bring det i kog, og fjern skummet. Kom rensede urter, krydderbuket, bouillon, salt og peberkorn ved. Kog under låg ved svag varme ca. 1 time, til kødet er mørt (Mærk i låret). Tag hanen op, og kog suppen temmelig meget ind, så samgen er kraftig. Si den. Urterne har givet smag til suppen og skal ikke bruges, men kan spises. Smelt smørret, og pisk melet i. Spæd med den varme suppe til sausen er tilpas tyk. Pisk hele tiden. Smag til med salt og peber og estragon og evt. lidt citronsaft. Fløden tilsættes. Pil kødet fra benen, og skær det i passende stykker, hæld sovs over og server.