Bondebrød

Portion: 2

Ingredienser:

6 dl. Vand
2 spsk. Olie
25 g. Gær
2 tsk. Salt
4 dl. Grov rugmel
ca. 9 dl. Hvedemel

Sådan gør du:
Hæld Olien i ca. 37 grader varmt vand. Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, salt og rugmel. Tilsæt tilpas meget hvedemel sådan at dejen bliver til at ælte. Æltes smidig og blank. Strø lidt mel på og dæk dejen med et viskestykke. Hæver 1 time. Ælt lidt mere mel i dejen på et bord. Del dejen i to og form til buttede brød. Strø lidt rugmel over. Lægges på smurt bageplade og lad dem hæve uden klæde til de er dobbeltstørrelse ca. 30 min. Snit brødene med 4 dybe snit. Bages på nederste rille i 30-35 min. ved 200 grader. Afkøles på rist.