Ingredienser:
Kødboller:
500 g Svinekød, hakket ca. 6% fedt
100 g Havregryn
1 spsk. Hvedemel
1 Æg
200 g Løg, pillet vægt
Vand
Salt
Peber
Sauce:
1 tsk. Olie
Karry, stærk
5 dl. Vand
1 dl. Skummetmælk
1 spsk. Maizena majsstivelse
Salt
Peber
Tilbehør: Ris
Sådan gør du:
Kødboller: Bland havregryn, mel og krydderier sammen i en skål. Rør væsken, hakket løg og æg i. Bland det godt. Tilsæt farsen og rør godt. Farsen skal være så fast, at den kan formes til boller. Bring saltvandet i kog i en bred gryde. Skru ned for varmen så vandet ikke spilkoger. Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen. Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.
Sauce:
Varm olien i en gryde og ”brænd” karryen af. Tilsæt vandet fra bollerne samt lidt mælk. Rør maizena op i kold vand og jævn sovsen med dette. Kog saucen igennem ca. 10 minutter. Smag den til med krydderier. Tilsæt kødbollerne. Server ris til.
Næringsindhold pr 100 gram Energi 428 KJ (102 kcal) Protein 6.4 gram Fedt 2.2 gram Kulhydrat 14.4 gram
Er læst 7913 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
😀
Den er rigtigt god. Sovsen kan man mærke og se ikke er opbagt men når først der kommer lidt ris til kan det ikke smages.
Og med 2,2 % fedt er det jo en rigtigt god ret.