Ingredienser:
1 blomkål i buketter
100 g røget skinke eller bacon
50 g smør
50 g mel
2 dl mælk
3 æg
75 g revet ost
rasp
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader Damp blomkålen i vand med salt, til den er halvmør. Lad den afdryppe og læg den i et smurt gratinfad. Skær skinke eller bacon i fine tern og drys over. Afbag smør og mel, tilsæt kogende mælk gradvist og lad det koge op under omrøring, smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt i en stor røreskål. Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sovsen en af gangen. Pisk hviderne helt stive, vend dem forsigtigt ned i sovsen med en degskraber og vend osten i til sidst. Hæld det hele over blomkålen. Drys med rasp, og sæt straks fadet i den varme ovn på nederste rille. Bag gratinen i 40-50 min. Åbn ikke ovndøren undervejs. Server gratinen omgående med grøn salat og brød.
Er læst 8641 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
😀 Uh den var god