Blåbær Kage med Ricotta
Dej.
125 g mel
150 g sukker
1 1/4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
0,8 dl. mælk
60 g smør, stuetemp.
1 stort æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
Revet skræl fra en øko. citron
200 – 250 blåbær, frosne eller friske
Topping.
2 æg
250 g ricotta ost
60 g sukker
0,5 tsk. vanilje ekstrakt
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform på ca. 20 cm.
Til dejen. I en lille skål blandes mel, sukker, bagepulver og salt. Tilsæt mælken, smør, æg, citronskræl og vanilje ekstrakt. Rør dejen indtil den er jævn.
Kom dejen i din smurte form. Drys blåbærrene jævnt over dejen.
Til Topping.
I en lille skål, piskes æggene skummende, så røres osten i, sammen med sukker og Vanilje. Bred toppingen jævnt ud over blåbærrene.
Bag kagen i ca. 55-60 min, eller indtil den er gylden brun i kanterne. Tag kagen ud af ovnen og køl til den er lunken før du serverer din Blåbær Kage med Ricotta.