Blåbær Crumblekage

blueberrycrumble

Crumble topping
125 g mel
1,5 spsk. Brun farin
1,5 spsk. sukker
3/4 tsk. kanel
60 g smør stuetemp. i små tern.

Kagen
125 g mel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1 dl. med top creme fraiche
1 tsk. vanilje ekstrakt
60 g smør stuetemp.
150 g sukker
1 stort æg
500 g blåbær

Tilbehør: Creme Fraiche rørt med sukker og vanilje

Opvarm ovnen til 180 grader.

Kom bagepapir i en 23 x 23 cm bageform. Smør papiret og drys det med mel. Ryst melet godt rundt og hæld overskydende mel væk.

Topping.
Rør mel, sukker, kanel og et knips salt sammen i en stor skål. Bland smør med fingrene, indtil det bliver klumpet og til en crumble.

Kagen.
Rør mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Rør 1 dl. med top Creme Fraiche og vanilje sammen i en lille skål.
Pisk smøret og sukker sammen i en stor skål, med en elpisker ved medium hastighed indtil det er lyst og luftigt. Kom æg til og pisk igen indtil godt blandet.
Ved lav hastighed, blandes melblandingen i af tre omgange skiftevis med Creme Fraiche blandingen, indtil det lige er blandet, ikke for meget. Så foldes blåbærrene forsigtigt i.

Ske blandingen i formen, og jævn dejen forsigtigt ud med en spatel. Drys halvdelen af toppingen forsigtigt jævnt over kagen.
Bag den i 25 minutter. Tag den ud af ovnen og fordel det sidste topping jævn over kagen og bag igen indtil en tandstikker kommer ud ren. Ca. 25 minutter mere.
Løft kagen ud med papiret og afkøl fuldt på en rist.

TIps: Din Blåbær Crumblekage, kan sagtens laved med hindbær eller brombær.