Blomkåls Gratin – Glutenfri
Ingredienser:
1 blomkålshoved hoved
1 Buko Pikant flødeost
1½ dl fløde
5 hele æg + en blomme
2 tsk. salt
2 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. Ras el Hanout (kan udelades eller udskiftes med eget krydderi.)
½ tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgpulver
40 g frisk revet parmesan
Sådan gør du.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del dit blomkål ud i små blomster. Ikke større end ca. 2-3 cm.
Bland flødeost, æg, fløde, krydderier og den revne parmesan sammen.
Kom det hele i et ildfast fad, helst i et ikke for tykt lag da det så skal have ret lang tid i ovnen.
Sæt det i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 30-45 minutter.
Check i midten af fadet om det er gennembagt og server så.
Tips: Der kan tilføres bacon eller skinke til retten så den i sig selv er et måltid. Retten kan også laves med broccoli.