Barley Broth – Skotsk Kødsuppe

Ingredienser:

1 kg lammehals eller bov, eller 1 kg oksebov
2½ l vand eller bouillon
1-2 gulerødder, fintskåren
1 majroe, fintskåren
1 hakket løg
2 skivede porrer
1¼ dl byggryn
1¼ dl hakket persille

Sådan gør du:
Puds kødet af for fedt. kom kødet i en gryde sammen med vand, salt og peber. Bring vandet i kog og lad det simre 1 time under låg. Skum nogle gange undervejs. Tilsæt grøntsager og byggryn. Lad suppen simre under låg 1-1½ time til grøntsager og byggryn er møre. Skær kødet fra benene og kom det tilbage i gryden. Lad suppen køle af og fjern det størknede fedt i overfladen. Suppen varmes igennem og der drysses med persille. Server evt. suppen med groft brød til. Denne suppe er tyk og fyldig og kan varieres med årstidens grøntsager.