Banankage

banankage

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:
325 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
175 g smør blødt
225 g. Philidelphia ost
450 g sukker
2 store æg
4 stk medium bananer modne
80 g hakkede valdnødder
½ tsk. vanilja ekstrakt

Topping:
100 g brun farin
100 g hakkede valdnødder
1 spsk mel
1 spsk smør
½ tsk. kanel

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 175 grader.
Smør to brødforme.
Bland;  mel, bagepulver, natron og salt med et piskeris. Sæt til  side. Med en mikser blandes det bløde smør og osten indtil  det er cremet. Tilføj sukkeret gradvist mens der blandes  indtil det er blødt og luftigt. Tilføj æggene et af gangen  mens der røres. Når dette er ensartet tilføjes melblandingen lidt afgangen mens der røres. Når ensartet og luftig tilføres bananerne og de hakkede valdnødder sammen med vaniljeekstrakten.
Ønskes et endnu mere kageaktigt resultat kan man tilføje toppingen. Bland alle ingredienserne i en skål. Fordel jævnt over dejen i de to forme. Bages i en time, det kan være nødvendigt at dække formen med folie de sidste 10 – 15 min. Afkøles i formen i 10 min. og derefter på en rist til helt afkølet. Serveres som kage eller som et kageagtigt brød, med nutella kommer  det rigtig til sin ret.