Balsamico Gris
Ingredienser:
1 kg svinekam uden svær og ben (Nakkefilet, meget mager kan også bruges.)
salt
peber
½ tsk. hvidløgs pulver
1 tsk. knust chili
1 dl. bouilion grøntsags eller kylling
1 dl. balsamico eddike
1 spsk. worcestershire sauce
1 spsk. flydende honning
Sådan gør du:
Krydr din svinekam med salt, hvidløgspulver, peber og knust chili og kom det i et ildfastfad med låg.
Bland boulion og balsamico eddiken og kom blandingen i fadet sammen med worcestershire sovsen. Hæld honningen ud over overdelen af din svinekam.
Sæt fadet med låg på i ovnen ved 150 grader i 4 timer eller 100 grader i ca. 6-8 timer. Slut af uden låg og lad det brune et øjeblik.
Når kødet er færdigt (det skal være så mørt at det går adskildt, bare med en gaffel.) Træk kødet åbent sådan at det kan sættes tilbage i det ildfastefad og der kan øses sovs hen over og ned i kødet.
Så kan det stå i ret lang tid ved 100 grader med låg på indtil det skal bruges.
Server din balsamico gris med Parmesan scones og parmesan bønner til eller dit eget tilbehør.