Ball Tip Steak – af Black Angus fra USA. En meget lækker, mør og saftig steg. Endestykker af okse klump. Super lækkert så længe det er et US cut. En dansk okseklump bliver alt for tør.
Ingredienser:
Kødet:
Ball Tip Steak – kan ind imellem fås i DK supermarkeder.
Flaming Dust Rub (Fra DM i BBS 2013) (Mill & Mortar)
Selleberg Kirsebær sirup
Tilbehør:
Nye kartofler
Asparges med bacon svøb
Sådan gør du:
Kødet blev rubbes om morgenen med Flaming Dust (Fra Mill & Mortar) og brun farin, samt salt. Og sættes på køl igen imens rubben arbejder.
Ved grillen. Der blev tændt op med indirekte varme i en 57’er og varmet godt igennem. Kødet blev lagt på og fik ved omkring 150 grader indtil det var 50 grader i kernetemperatur. Det tog ca. 45 min. Ved lige over 50 grader pensles stegen med Selleber Kirsebær sirup. Så tager du stegen af og pakker den i sølvpapir, og lader den trække/færdigstege i sølvpapiret indtil den er 55 til 60 grader afhængigt af hvor rødt det skal være. HEr på billedet er den ca. 56 grader.
Imens stegen trækker grilles dine asparges og dine kartofler koges.
Ball Tip stegen er meget saftig og mør.
Er læst 41170 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Henrik
Helt enig og derfor tager jeg den af varmen ved allerede 50 grader og lader den trække/færdigstege i sølvpapiret.
Skal du undvære sølvpapiret ville jeg ikke tage den af før ved 54-55 grader ellers er det alt for rødt 🙂
Jeg har omformuleret teksten lidt så det er helt tydeligt, godt du påpeger det.
Er ikke kok, men har altid lært ! at pakker man kødet ind i staniol efterfølgende, så trækker kødet ikke – men steger mere videre
Men det ser godt ud
Henrik