Bagte æbler med kanel og ingefær

Portion: 4
Kan også bruges til Brunch

Ingredienser:

4 mellemstore danske æbler

Fyld:
¼ tsk ingefær (gerne friskrevet)
½ tsk kanel
75 g hakkede mandler/hasselnødder
1 spsk kokosmel lidt æble- eller pæretern
smør

Sådan gør du:
Udhul æblerne. Rids evt. lidt i skrællen, så æblet ikke “sprænger” under bagningen. Bland fyldet og kom det i hullet. Læg en lille klat smør på hvert æble og bag æblerne ca. 20-25 minutter ved 150 grader.

Server med følgende:
2 dl yoghurt naturel
3 spsk kokosmel
200 g fromage frais
½-1 spsk flormelis
1/3 stang vanille

Bland yoghurt med flormelis og vanillekorn. Rør den let tempererede fromae frais i. Ristet marcipan: Høvl 50-75 g marcipan på den grove side af rivejernet og læg det på et stykke bagepapir i et jævnt lag. Bag marcipanspånerne 5-7 minutter, eller til de er gyldne ved 150 grader. Afkøl. Server sammen med de lune æbler og kokoscremen.