Bagt Pasta med pølse og fire oste
Ingredienser:
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
250 g stærkt krydret pølse i små tern uden skind
250 g mild krydret pølse i små tern uden skind
1 dl. rødvin
2 tsk. friske oregano blade eller 1 tsk. tørret
2 dl. god grøntsags boulion
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1 dåse tomater på dåse , saft inkluderet, hakket
500 g. Rigatoni pastaer (eller hvad du har, bare ikke spaghetti)
ca. 200 g. Ricotta ost
ca. 200 g. Piccorino ost
ca. 200 g. Mozzarella, revet i flager
1,5 dl. Parmesan ost
1 dl. rasp
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 190 grader. Eller kom det på grillen. Bring vand i kog, tilsæt salt og kom pastaen i. Kog Rigatoni pastaen et minut mindre end den tid, der kræves på pakken (da det vil fortsætte med at tilberede i ovnen ), derefter drænes vendet fra, husk at gemme noget af det kogende pastavand.
I en stor stegepande, varmes olivenolie over medium varme og pølserne steges godt, cirka 5 minutter. Tilsæt rødvin, og kog op, indtil væsken er reduceret, ca. 10 minutter. Tilsæt oregano, boulion, krydderier og tomater sammen med deres saft. Lad sovsen simre i mindst 10 minutter, eller indtil den tykner. Bland pastaerne med pølseblandingen. Smag til med salt og peber.
I en stor skål, blandes Ricotta med et stænk af pastavand indtil det er en ensartet cremet masse. Tilsæt derefter den revne pecorino og mozarellaen. Så de afdryppede pastaer og der blandes igen. Tilsæt pølseblandingen, og bland godt.
Smør en bradepande eller et ildfastfad på ca. A4 str., og hæld blandingen i. Drys Parmesan og rasp på toppen. Bages utildækket i 20-25 minutter eller indtil gylden nistret og varmt.
Bagt Pasta med pølse og fire oste serveres som rigtigt comfort food og eventuelt mred grøn salat.