Bagt kartoffelmos med en overraskelse

Ingredisenser:

1 L. færdig kartoffelmos (rest fra dagen før)
½ dl. fløde
mælk
1 dl. pinjekerner
1 æggeblomme
6 skiver parmaskinke
1 drys løgpulver
1 drys hvidløgspulver
1 spsk. oregano
2 dl. revet mozarella ost
salt
peber

Sådan gør du:

Start med en fast kartoffelmos der må ikke være for meget mælk i mosen. Rist dine pinjekerner på panden. Riv eller skær pamaskinken ud i mindre stykke små at de netop kan komme igennem en sprøjtepose ikke mindre. Bland mosen med indholdet og rør den med mælk lige sådan at den kan klemmes ud af en sprøjte pose. Endelig ikke for meget fordi så bliver mosen for flydende imens den er varm. Smag til med salt og peber.
Kom mosen i 6 smurte ramakiner eller en muffinsform til 6 stk. Bag den i ovnen ved 225 graders varmluft i ca. 25 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk men bagt kartoffelmos med en overraskelse må gerne blive sprød og gylden på toppen.

Tips: krydderierne kan skiftes ud efter smag. Bløde løg kan tilføres.

Tips 2: Parmaskinken kan erstattes af knust sprødt bacon.