Baconruller i kålfad

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød
1 teskefuld salt
1 løg finthakket
1 dl. fløde
1 stor tsk. af oregano
peber friskkværnet
salt
1 pakke bacon i skiver
1 spidskål
1 porre
1 pose revet ost
1 bundt springløg
5 dl. fløde
lidt vand
en anelse god hønsebouillon
salt
peber

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser i farsen sammen og sæt den på køl, imens grøntsagerne laves klar og skæres.

Skær spidskålen fint, sammen med poren og springløgene.
Kom det hele i en bradepande og drys med ost, salt og peber.

Steg en prøve bøf af farsen og smag derefter farsen til med salt og peber.
Adskil skiverne af bacon og placer dem på et skærebræt med ganske lidt overlap.
Skær så en gang henover så dit bacon er halveret.

Kom så fars på dit bacon og rul det omkring farsen og form rullerne, de skal ikke være tykkere end ca. 3 cm i diameter og baconen skal kunne komme omkring rullen.
Læg rullerne oven på kålen i et ildfast fad.
Hæld fløde og vandet med bouillonen ved.

Bag i ovnen ved 200 grader i 45 min. – laver man rullerne for tykke skal tiden i ovnen forlænges.