Ingredienser:
750 gram tørsaltet godt bacon i tern
1 løg (150 g) hakket groft
150 g skalotteløg hakket groft
3 fed hvidløg
2½ dl. æble cider eddikke
1,25 dl. brun farin
½ dl. med top ahorn sirup
2 dl. kaffe
1 tsk. Ras el Hanut
Sådan gør du:
I en stor pande helst støbejern, steges baconen over medium varme. Der skal røres rundt ind imellem. Det skal være brunet og fedtet skal løbe af det. ca. 20 minutter. Tag det af panden uden at få at fedtet med. Lig det på køkkenrulle og lad det dryppe af.
Kom fedtet igennem en sigte, i en boks og så på køl.
Med en spsk. bacon fedt steges løg og hvidløg klare på panden. De skal ikke brunes hårdt men svedes. Kom æbleeddiken og kaffen ved løgene og skrab panden godt af og få alt bacon rester med af panden. Overfør bacon og løg til en tykbundet gryde.
Kom Ras el Hanut ved og lad det simre ved svag varme i 3-4 timer. Indtil væden er karameliseret og næsten kogt væk. Med en stavblender blendes det til det er adskildt i mindre dele og blevet til en masse. Ikke blende for meget da det skal være muligt at se hvad det består af og ikke er lækkert som en creme. Kom det på glas der er renset og opbevar i køleskabet. Det holder sig i ca. en månedstid på køl.
Brug din baconmarmelade som en topping på en ostemad eller hvor du mener det passer.
Er læst 5627 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer