Arabisk Lammegryde
Portion: 5
Ingredienser:
1½ kg lammebov
Salt
3 stilke persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 kvist mynte
2 spsk olie
2 tsk karry
2 spsk mel
2 dl fløde
mild paprika
150 g groft kokosmel
2 kopper langkornet ris
1 spsk smør
Sådan gør du:
Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte. Drys risene i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. Salt og 1 spsk smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende låg på og kog for svagtblus i 12 min.
Sluk og lad gryden stå i 12 min. Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt. Spæd med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce og smag til med krydderier. Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med groft kokosmel eller reven kokosnød. Anret risen i en varm skål og hæld kød og sauce over.
Serveres med mango chutney og ekstra paprika.