Kylling – Kinesisk appelsin
Ingredienser:
1,5 dl. BBQ Sauce – Sweet Baby Ray’s Pineapple
2,5 dl. sød appelsin marmelade (gerne Svansø’s med vanilje og ingefær)
2 dl. appelsinsaft
2 spsk. soya sovs
3 kyllingebryster
1 dl. mel
2 dl. maizena
1 knips knust ingefær
Lidt salt (soyaen er salt så ikke for meget)
peber
2 æg
solsikke olie
Sådan gør du:
Sørg for du bruger en BBQ sovs du kan lide smagen af da den skal koges ind og bliver kraftigere end før du laver sovsen. Dog med en kraftig smag af appelsin som komplement.
I en gryde kommes BBQ sovs, marmelade, ingefær, appelsinsaft og soya sovs og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad blandingen simre i 20 minutter, under omrøring.
Imens skæres kyllingen i tern 2×2 cm tern. I en skål kommes de to æg pisket med en gaffel og i en anden skål kommes mel og maizena.
Bland mel, maizena, salt og peber i en tallerken. Dyp kyllingen i ægget, og så i mel og maizena blandingen, lig til side på en tallerken for sig.
Kom et tyndt lag olie på en pande ved medium varme. Og steg kyllingen i mindre portioner indtil den er brun og har lidt stegeskorpe. 3-5 minutter. Kom kyllingen på et stykke køkkenrulle for at suge den værste olie.
Kom Kyllingen i sovsen og vend det rundt. Serveres oven på hvide ris. Serveres med broccoli feks. Eller server sovs og kyllingen hver for sig sådan at man selv kan justere mængden.
Tips: server med peanuts, kokos og sesamfrø ti lat drysse over.