Anne Larsens Bagels
Ingredienser:
ca 18 stk
Grunddejen:
25 gr gær
1 æg
1 dl vand
1 dl mager A38
1 tsk sødemiddel
1 tsk salt
ca 200 gr hvidhvede
ca 200 gr hvedemel
evt. havsalt, kommen, rosiner, kanel.
Sådan gør du:
Vand og A38 lunes, til det er håndvarmt. Opløs gæren heri, sødemiddel og æggeblomme røres godt i. Ææggehviden piskes stiv og vendes i til sidst, inden melet, der er blandet med saltet kommes i. Dejen arbejdes godt igennem. hæver med et fugtigt klæde over lunt i en lille time. Slå dejen ned og del den i 3. kom lidt kommen i den ene portion, i en anden lidt kanel og rosiner, og lad den tredie portion være neutral. Rul 18 finger tykke pølser og dan en ring. lad dem efterhæve på bageplade, beklædt med bagepapir med et klæde over i 15 min. kog noget vand i en gryde og sænk bagels ned i det letsaltede, kogene vand med en huldske i et minut. Lad bagels afdryppe kort tid, inden de lægges tilbage på pladen og bages ved 225 grader i 15- 20 minutter.