Andebryst med honning og soya (fedtfattig)
Ingredienser:
2 andebryster
4 tsk 5. krydderie
salt
friskkværnet sort peber
Til saucen:
2 spsk flydende honning
4 spsk soyasauce
Til nudler:
salt
4 forårsløg
ægnudler (4 portioner)
sesamfrø, efter smag
ristet sesamolie, efter smag
frisk lime juice
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180C. Med en skarp kniv, skæres fedtsiden af and i tern. Drys de 5. krydderi pulver på andefedtet og gnid det ind i fedtsiden. Krydr med salt og friskkværnet sortpeber. Varm en tykbundet ovnfast stegepande. Må ikke tilsættes olie. Placer andebryst fedsiden nedad i den varme gryde. Krydr kødsiden med 5. krydderier og salt og friskkværnet sort peber. Steg indtil det meste af fedtet er løbet ud i gryden og fedtet har en gylden farve (ca. tre minutter). Vend andebrystet over og steg den anden side i et minut. Sæt andebrystet i ovnen i 3-8 minutter til mørt. Tryg på det og mærk at det skal være fast. Til saucen, varm honning og soya sammen i en lille gryde. Bring op til kogepunktet og lad det boble i et minut eller to for at reducere. Tag af varmen og lad den afkøle. Saucen skal have en sirup-agtig konsistens. Tag de stegte andebryster ud af ovnen og lad den hvile et varmt sted. Imens anden hviler, varm en mellemstor gryde med saltet vand. I mellemtiden snittes forårsløget i 1 cm stykker. Når vandet koger, tilsæt ægnudler og kog efter instruktionerne. Hæld vandet fra nudlerne og placere dem i en skål. Kom sesamolie på panden varm op kom næsten alle forårsløg i panden og varm igennem, drys med sesamfrø. Kom forårsløg, sesamfrø og olie blandingen over nudlerne og bland sammen med de fint skårne andebryster. Pres en smule lime juice over. Drys de resterende forårsløg over og dryp med honning og sojasauce. Sovsen skal over samtidigt med man smager til og passer på det ikke bliver for salt.