Øverst med Lemon Curd i stedet for æble, og nedenfor med æblemos.
Nøddekage med æbler andet fyld
Ca. 8 portioner
Ingredienser.
3 æg
175 g. sukker
100 g. smør
200 g. blandede nødder
1 dl. rasp (glutenfrit hvis det ønskes)
2 tsk. bagepulver
1/2 – 1 lille tsk. kanel (Kun hvis du bruger æbler som fyld.)
1,5 dl. fast æblemos
Pynt:
Flormelis
Sådan gør du.
Smelt smørret og afkøl det.
Pisk æg og sukker, lyst og luftigt.
Blend nødderne så de er som mel, hovedparten af dem.
Bland nøddemel, kanel, rasp og bagepulver og rør det i æggene skiftevis med smørret.
Kom halvdelen af dejen i en smurt og raspet lille 20-22 cm. springform og bag den i 20 min. ved 175 grader.
Kom forsigtigt æblemosen over og dæk med resten af dejen.
Kagen kan også laves med feks. 1-1,5 dl. lemoncurd og lidt revet chokolafe.
Bag den færdig ved samme temperatur i 25-30 min.
Afkøl kagen og tag den ud af formen. Nu kan den drysses med sigtet flormelis. Vi syntes den er best når den er helt kold.
Er læst 1910 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer