Æblekage – Krumble

apple-crumble

Ingredienser:

Krumble:
145 g usaltet smør ved rumtemp.
100 g sukker
70 g mørk Muscovado sukker
3 tsk Vanilla essens
270 g mel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1/2 tsk. frisk revet Muskatnød
2 store æg
210 ml piskefløde
1-2 Ingrid Marie æbler skrællet og i tynde skiver

Topping:
100 g sukker
1 tsk. Vanilje essens
100 g mel
1 tsk. kanel
75 g usaltetsmør i terninger, koldt.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader eller 160 varmluft. Smør en springform på ca. 23 cm. Med en elpisker blandes sukker, smør og vanilje essens grundigt, til en blød og cremet masse.
I en anden skål blandes mel, kanel og muskatnød og sættes til side.
Tilsæt æggene et ad gangen til smørblandingen imens der røres grundigt imellem hvert. Når alle er tilsat kommes halvdelen af melet i. Når dette er rørt ud i dejen kommes fløden i og når denne er integreret i dejen kommes det sidste mel i og røres ud. Rør ikke for meget.
Kom dejen i formen og fordel æblerne oven på dejen i en cirkel ud fra midten.
Så skal din krumble laves. Kom sukker, mel, kanel og smør terningerne i en skål og med fingrene blandes dette til en krumble. Fordel din krumble jævnt over æblerne.
Bages i ca. 80 min. til toppen er gylden og sprød og en strikkepind kommer ren ud af kagen.
LAd kagen køle på en rist i formen i mindst 20 min. før den åbnes. Smager best samme dag.