Æblehavrebrød
Ingredienser:
Ingredienser til 3 brød
6 dl vand
4,5 spsk. honning
40 g smør
3 spsk. olivenolie
4,5 dl havregryn
1,1 kg mel helst med 12% Protein indhold
3 tsk. salt
30 g gær
75 g tørret æbletern opblødt i koldt vand
3 store spsk. æblemos / grød (Kan fravælges)
3 æg + en blomme
æggehvide til at pensle med og havregryn til at pynte med.
Ingredienser til 2 brød
4 dl vand
3 spsk. honning
25 g smør
2 spsk. olivenolie
3 dl havregryn
730 g mel helst med 12% Protein indhold
2 tsk. salt
20 g gær
50 g tørret æbletern opblødt i koldt vand
2 store spsk. æblemos / grød (Kan fravælges)
2 æg + en blomme
æggehvide til at pensle med og havregryn til at pynte med
Sådan gør du:
Når æblerne har ligget i blød i fem minutter sies vandet fra og bruges til smør, olie og honning blandingen. Vand, smør, olie og honning varmes op til ca. 30 grader i mikro ovnen. Gæren røres ud i væsken. Havregryn, salt og mel vejes op i en skål. Æblerne tilsættes. Hæld det smeltede/bløde smør honning blanding i skålen og rør rundt. Æggene tilsættes imens der røres. Ælt dejen godt sammen, den skal samle sig og blive en fast dej, skal røres længe. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt viskestykke. Ca. 1 til 1½ time. Del dejen i to/tre stykker. Form dem til brød og kom i brødform. Dejen kan også formes til boller bagetiden bliver så ca. 20 min. Lad dejen efterhæve 1 time, sæt ovnen på 190 grader – og pensle med æggehvide og drys havregryn på. Bag brødene ca. 28 – 30 minutter. Brødet skal afkøles for ikke krumme for meget før du skærer det.