Abehjerne i kokosmælk
Ingredienser:
2-3 Abehjerner
2 teske reven tamarind
1 kop kogende vand
1 Stort løg
4 fed hvidløg
2,5 cm. Frisk ingefær, hakket fint
2 Spiseske vegetabils olie
1 spiseske stødt koriander
1 1/2 teske stødt spidskommen
30 Cashewnødder hakket groft
3/4 Kop Kokosmælk
1 stilk Citrongræs
1 Teske salt
1/4 teske hvid peber
Sådan gør du:
Kom hjernerne i en gryde med koldt vand og lad dem ligge i blød 1 times tid, skift vandet en enkelt gang. Hæld vandet fra og hæld koldt vand i gryden og kog op. Hæld vandet fra og fjern hjernehinden og læg hjernerne tilbage i gryden sammen med tamarind og kogende vand. Lad hjernerne trække i 4-5 minutter. Hæld vandet fra. Hak løg, hvidløg, ingefær og sauter det i olien i 3 minutter. Tilsæt krydderierne og nødderne. Kom kokosmælk, citrongræs, salt og peber i gryden og kog op. Kom hjernerne i gryden og tilsæt varmt vand således at hjernerne er halvt dækket. Lad hjernerne trække 5-6 minutter. Drys hakket chili over retten og server med ris.