Ingredienser:
kagen 2 x 7g pakker af tørgær
240 ml lunkent vand
225 g smør
175 g Flormelis
840 g hvedemel
1½ tsk salt
2 æg
240 ml kogende vand
Fyldet:
1 tsk kanel
225 g Brun Farin
225 g smør
Sådan gør du:
Opløs gæren i lunkent vand i en lille skål. Bland smør, sukker og salt i en stor skål. Tilføj kogende vand og bland godt. Tilføj æg, tilsæt derefter gær blandingen. Tilsæt halvdelen af melet og bland. Tilsæt resten af melet med en ske og bland godt. Dæk til og lad hæve til dobbelt størrelse, så ælt dejen for at slå den ned. Lav fyldet ved at smelte smør og tilsæt kanel og sukker. Form dejen til ca 2½ cm bolde og dæk bunden af en springform med disse. Det skal være en springform med midtindsats. Hæld halvdelen af fyldet over. Fortsæt med at lave lag af 2½ cm bolde af dej indtil springformen er fyldt og dejen er brugt. Hæld resten af fyldet over dejboldene. Sæt på en bageplade med papir på for at fange overskydende fyld der løber af og bages ved 180 ° C i 35-40 minutter. Stik i kagen for at sikre den er bagt inde ved midten. Fjern fra ovnen og vent 5 minutter med at sætte kagen ud på stor tallerken og server.
Er læst 7554 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer